Projekt Edison Skovlunde

Elever med i national opfinderkonkurrence

To grupper fra 6. årgang var med i årets finale i Projekt Edison. Her dystede de sammen med resten af landet om, hvem der havde den bedste idé til 'værdifulde fællesskaber'.

Foto: Her der det iGhetto, der pitcher deres idé til dommeren under finalen i Projekt Edison. Alle grupper skulle pitche deres idé tre gange til tre forskellige dommere.

6. årgang på Skovlunde Skole har i år været med i et spændende undervisningforløb i idéudvikling og entreprenørskab, der hedder Projekt Edison. 

Temaet for årets iværksætterkonkurrence var ’værdifulde fællesskaber’, så eleverne skulle tænke ud af boksen og udvikle nye koncepter, der styrker fællesskaberne for socialt udsatte, sårbare børn og unge samt svage grupper i vores samfund.

Det var eleverne på Skovlunde Skole så gode til, at de løb med hele to ud af fem finalepladser, da der var lokalfinale i Ballerup Kommune i Projekt Edison. 

De to grupper havde vidt forskellige idéer til nye fællesskaber. Den ene gruppe havde en idé til en app, iGhetto, der gør det nemmere at dosere fx tøj til udsatte i landets Ghettoområder. Og den anden gruppe havde et koncept til en robot, Social-Bot, som hjælper syge klassekammerater, så de kan følge med i både undervisning og frikvarter hjemme fra sygesengen. 

Alle grupperne fik rigtig god feedback til finalen af dommerne, der var hentet fra det private erhvervsliv. Det var desværre ikke helt nok til at vinde konkurrencen, men det gør ikke så meget, for det var enormt lærerigt at være med til så stort et arrangement. 

Se videoen fra nationalfinalen i Projekt Edison i Fredericia her :

 

 

 

Se videoen fra lokalfinalen i Ballerup i Projekt Edison her:

 

 

 

 

Seneste nyheder