Fællesfoto med LE34

Lokal virksomhed har adopteret 8.E

Syv virksomheder og institutioner har nu adoptionssamarbejder med skoleklasser i Ballerup Kommune, og det er ny rekord. Seneste skud på stammen er 8.E fra Skovlunde Skole, der bruger et samarbejde med LE34 til at lave levende portrætter i dansk. 

Normalt er det landkort, der pryder væggene hos landinspektørfirmaet LE34 i Skovlunde. Men i dag blev de skiftet ud med små skriftlige portrætter af ti af virksomhedens yngste medarbejdere. 

LE34 er nemlig en af de syv virksomheder og institutioner, der har indledt et adoptionssamarbejde med en skoleklasse i Ballerup Kommune. Virksomheden har til huse i Skovlunde, og derfor er det meget passende Skovlunde Skole, de har indledt et samarbejde med.

Konkret betyder det, at virksomheden arbejder tæt sammen med 8.E fra  Afdeling Rosenlund de næste par år, hvor virksomhedens kompetencer vil blive brugt i undervisningen. Lige nu arbejder klassen med artikelskrivning i dansk, og her har de brugt samarbejdet med LE34 til at skrive portrætter af medarbejderne. 

Aha-oplevelse for begge parter
Eleverne besøgte senest virksomheden i oktober måned, hvor de to-og-to interviewede en af medarbejderne fra LE34. 
I dag var der så fernisering, hvor eleverne skulle vise medarbejderne portrætterne. Både elever og medarbejder var spændte på resultatet, og det viste sig, at begge parter havde fået meget mere ud af samarbejdet end selve portrættet.

- Jeg synes, det er godt, vi får lov at komme væk fra skolen og opleve, hvordan virkeligheden er på en rigtig arbejdsplads, siger Selina fra 8.E. 
-Ja, man prøver noget nyt, og sidder ikke bare i klassen og laver det samme hele tiden, samstemmer klassekammeraten Ivana.

Rune Wøhlk, der er landinspektør hos LE34, studerer sit portræt på væggen. Han er overrasket over, hvor meget han fik ud af samarbejdet med eleverne.
- Det var været spændende at være med i projektet med klassen. Interviewet med eleverne har faktisk gjort mig mere bevidst om min egen rolle i virksomheden, siger Rune Wøhlk.

Samarbejde med LE34
Foto: Rune Wøhlk, Susanne Alia og Emilie Meyn fra LE34 studerer medarbejderportrætterne, som 8.E har lavet af dem.

Næste gang klassen og landinspektørerne mødes, er der matematik på programmet. Her kommer LE34 for alvor på hjemmebane, for så skal det handle om udregninger af jordens krumning - og så kan det være 8.E ser en anden side af landskabsarkitekterne. 

Fakta

  • En adoptionsaftale går ud på, at en virksomhed eller institution 'adopterer' en skoleklasse i en periode på typisk 2-3 år, hvor de har et tæt samarbejde.
  • Adoptionsaftalen giver eleverne indsigt i forskellige uddannelsesveje og erhverv og giver samtidig ny inspiration og kvalitet i i undervisningen. 
  • Hvis din virksomhed eller institution er interesseret i at adoptere en klasse, så se mere på ballerup.dk/adoptionsklasser

Seneste nyheder